26 Eylül 2008 Cuma

Special A ~S.A.~ 01 - Hikari ve Kei


Uzun bir bekleyişten sonra animenin çıkmasıyla ve bölümler ilerlediğine göre hemen şöyle bölümleri tanıtmayı düşündüm ve hemen ilk bölümü yazmaya koyuldum~

Special A'nin öncelikle geçen yaz civarlarında mangasına başlamıştım. Kei ve Hikari, Tadashi ve Akira'nın kavgaları nasıl beğenilmezdi ki? Seri, Maki Minami'nin aynı adı taşıyan shoujo manga serisinden uyarlanma ve daha ilk çalışması! Hemen ardından You're my girlfriend adlı kısa bir oneshot çalışmasını yayımlamış. İlk eseri ama gerçekten başarılı bir giriş yapmış. Karakterleriyle ve hikayesiyle kendini önemli kılan bu yapımı es geçmek hiç hiç olmazdı. Shoujo sevmeyenlerin bile müptela olabileceği tarzda bir seriydi çünkü... Hatta erkek olan arkadaşlarımızın bile bu seriden hoşlanacağını tahmin ediyorum :D Anime'nin çizimleri Mangadakilere oranla anlaşılamaz bir halde olsa da, bölümler ilerledikçe kendine bağlıyor ^.^ Neyse önce bölümü anlatalım, sonra yorumlarımla başınızı ağrıtırım.


Konusu: Ana karakter olan Hikari Hanazono, çocukluk arkadaşı olan Kei Takishima'ya hep yenilmiş ve her zaman ikinci olmuştur. Hikari, Kei'yi bir rakip ve bir arkadaş olarak düşünürken, Kei, Hikari'yi sevmektedir. Hikari dışında herkes bunun farkındadır çünkü Hikari çok kalın kafalıdır ve bunun farkında değildir. Babaları çok iyi dosttur ve altı yaşında tanışmışlardır. Aralarında bir Güreş müsabakası geçmiş ve Kei, Hikari'yi yenmiştir.
O günden sonra Hikari, Kei'ye meydan okumuştur. Bunun sonucunda da Kei hep Hikari'yi yenmiş ve Hikari bunu bir türlü hazmedememiştir. Ne olursa olsun Kei'yi yenmeye karar vermiştir. Hatta bu nedenle de Kei'yi yenmek için onunla aynı okula gitmeye karar vermiştir. İlkokuldan beri aynı okula gitmişlerdir. Hikari, elit bir okul olan Hakusenkan'a gitmeye karar vermiştir fakat babası marangozdur. Hikari ve Kei, okulda en üst seviyedeki 2 öğrencidir ve tabii ki Kei hala 1 numaradır...

Okul

Hakusenkan (Veya özel Hakusen akademisi), bölgedeki en iyi okuldur. Sınıflar derecelerine göre A-F olarak ayrılmıştır. Sınıf A'ya ise, sadece derecesi en yüksek olan öğrenciler girebilmektedir. A sınıfındaki en üst dereceye sahip 7 öğrenci, ilk yılından son yılına kadar, SA sınıfı ya da SA'in üyeleri olarak bilinir. SA'in üyelerine oldukça saygı duyulmaktadır. SA sınıfının, okulda kendine ayrı özel bir binası vardır. Bu binaya "The School's Paradise" (Okulun Cenneti) adı verilir. Okulda ayrıca, Akira'nın öğleden sonra çayı yaptığı bir mutfak da vardır. Üniformaları da diğer standart öğrencilere göre farklıdır. Ayrıca, SA'in üyeleri, ilkokuldan beri birbirleriyle yakın arkadaştır.


Hikari küçükken, babası tarafından dövüş için eğitilmiştir. Kendini çok güçlü hisseden Hikari, Kei ile karşılaşıncaya kadar bu hissini devam ettirebilmiştir. Kei, babasının arkadaşının oğludur. Aralarında bir güreş müsabakası geçer ve Kei Hikariyi kolayca yener. Bu ilk yenilgisini kaldıramayan Hikari, bundan sonra sürekli olarak Kei'ye meydan okumaya başlar. Bu olaydan sonra hayatında ki tek amacı artık Kei'yi yenmek olmuştur.

Bu olaydan sonra yıllar geçmiş, Hikari büyümüş ve güzel bir lise öğrencisi olmuştur. Evden dışarı adım atmadan önce babası "Kei'yi mutlaka yenmelisin!" demiştir. Hikari, okulda ki en seçkin öğrencilerden oluşan Special A (Özel A.) sınıfına gitmektedir. Special A, okulda top 7'de olan öğrencilerden oluşmaktadır. Normal öğrenciler tarafından oldukça üstün biri olarak görülür ve bu durumdan oldukça bıkmıştır. Tam söylenirken Akira (Bir havayolu taşımacılığı kralının kızıdır ve okulda 6 numaradır.) gelir ve Hikariye sarılır. Hikari, artık bu olaydan sıkıldığını söyler ama Akira Special A'de olduğu için bunun normal olduğunu belirtir.


Kendilerine ait özel bahçeye gittiklerinde karşımıza ikiz kardeşler Jun ve Megumi çıkar. (Müzik yapımcısı ve şarkıcı. Jun okul 3'üncüsü, Megumi ise okul 4'üncüsü.) Daha sonrada Jun ve Megumi'nin o çok sevdiği Ryuu karşımıza çıkar. (Spor Arabalara merak salan bir babanın oğludur ve okul 7'incisidir.) Ryuu hayvanlar tarafından çok sevilir ve o da onları çok sever, tabii bunu Jun ve Megumi kıskanmasa daha iyi olacaktır. Hikari, Ryuu'nun üzerinde ki tuhaf hayvanı almak ister fakat hayvan Hikariden tırsar mı artık bilinmez saldırır :D Jun ve Megumi her zamanki gibi hayvanı kıskanır ve Ryuu'nun yanına gidip keman çalmaya kalkarlar. (Resmen bir facia demeliyiz sanırım) Ama biricik Ryuu'muz onları bu faciaya sebep olmadan tam zamanında durdurur. Tam bu sırada Tadashi içeriye yuvarlanarak girer. (Okul 5'incisidir.) Üstü de oldukça kirlidir ve pis kokuyordur. (hauahhaha :D)

Akira, tam bu sırada çay ve sandviçleri getirmiştir fakat Tadashi'nin kokusundan tiksinmiştir (Öah ben olsam ben de tiksinirdim sanırım :D) Tadashi sandviçleri bu pis haliyle tıkınırken Akira iyice sinirlenir ve kafasına bir tane indirir. :D O sırada güzel güzel çayını yudumlamak üzere olan Hikari, Kei'nin içeri gelip ona "Beni bu kadar çok mu özledin?" demesiyle irkilir ve iyice sinirlenir ve bu gazla ona yine meydan okur. Bu yetmez gibi Kei onu "2 Numara!" diye çağırmıştır. (2 numara denmesinden nefret eder çünkü Kei her zamanki gibi 1 numaradır.)


Jimnastik sınıfında, Kei ve Hikari atlamada yine birbirleriyle yarışırlar. Kei daha yükseğe zıplar, Hikari sinirlenir daha fazla üst üste koyar zıplar… Böyle devam ederken Kei final vuruşunu yapar ve Hikari'nin üstünden atlar! Ve işte… sonunda yine Kei kazanmıştır! Atladıktan sonra Hikariye döner ve yine… “2 Numara!” der.. Hikari yine sinirlenir ve bu sefer kendini çalışmaya adar, sıradaki sınavda onu geçmek ister fakat yine başarılı olma ihtimali var mıdır acaba? :D

Herkes ayrıldıktan sonra, Akira ve Hikari, meydan okuma hakkında tartışırlar. Akira, Hikariye çok çalıştığını ve biraz dinlenmesi gerektiğini söyler ama Hikari "Bitirmek üzereyim." diye geçiştirir. Bunun dışında yarın, 22 kasımdır ve önemli bir gündür. (Birazdan göreceğiz ne olduğunu ve nasıl anlaşılmalara sebep olacağını) Festival vardır, Hikari festivalleri oldukça çok sever fakat bazı normal öğrenciler Special A'nin faaliyetlerine karşı çıkarlar. Hikari tam tartışmak üzereyken Kei gelir ve onu durdurur. Onlara "Eğer Special A'nin durumundan hoşnutsuzlarsa, çok çalışıp girebileceklerini" söyler. Daha sonra bu 3 kişi olayı yediremediklerinden olay mahallinden kaçarlar.


Kei bir mektup alır ve ardından Hikari'yi kitabının üstünde uyurken bulur. Hikari'ye bakarak nazikçe gülümser… Bu sırada da Akira içeriye birkaç yiyecek daha getirmiş ve Tadashi hemen saldırmıştır tabi bunun üstüne kafasına yine darbe yemiştir. :D Gece yarısı Hikari uyandığında yanında Kei’yi görür. Kei’nin bu zamana kadar onu izlediği hissine kapılır ve rahatsız olur. Uykusunda kazanacağını sayıkladığı için Kei dalga geçer ve konuyu değiştirerek mektuba getirir, niye çağırdığını sorar. Tam o sırada öğretmenler odasından sesler gelir ve hırsız sanar. İçeriye gittiğinde 3 öğrenci sınav sorularını çalmakla meşguldür! Öğrencilerden biri okul 1'inci olması için soruları çalmasına teşvik etmeye çalışır ama Hikari kendi hakkıyla kazanmak istediğini söyler. Tam bu sırada Kei gelir ve böyle bir şeyle insanları kandırmanın hiç hoş bir şey olmadığını söyler. Öğrencileri bir güzel pataklar ve korkup kaçarlar.

Ayrıca bu bölümde (evet daha hemen ilk bölümde.) Kei’nin Hikariyi ne kadar çok sevdiğini anlamış oluruz çünkü mektupta gizli bir “buluşma” dan bahsetmiştir Hikari.. Kei ise bunu yanlış yorumlayarak beraber doğum gününü kutlayacaklarını sanmıştır. Tam o sırada Tadashi’nin elektro gitar sesi duyulur, ardından Jun ve Megumi sahnede belirir. (Olamaz! Sanırım kulaklarımı tıkamak için pamuk almaya gideceğim) Kei’nin hayalleri sönmüştür, şok içindedir.. :D


Sonraki gün sınav sonuçları gelir. Hikari koşarak bütün hepsinden yüz aldığını söyler ve “sanırım bu sefer okul 1’incisiyim!” der. Tam bu sırada Kei gelir ve “Öğretmenin bir yanlışı düzelttiğim için ekstra 5 puan aldım! Der… Hikari o sırada donmuş kalmıştır ve Kei onun hala “2 Numara” olduğunu hatırlatmıştır…

“…Bana 2 Numara DEME!!!!!..."

Yorum:

Serinin tasarımlarını daha iyi bekliyordum, malum işin içinde Gonzo vardı. Gonzo mekan tasarımlarını yapmış ve çok güzel olmuş. Ama aynı şeyi karakter tasarımları için söylemek çok zor. Spagetti gibi (?) uzun bacaklar, bacaklardan uzun koca yüzler... Mangadaki hevesi alamadım, zaten mangaya sadıkta ilerlemiyorlardı. (Özellikle Kei ve Hikari arasında geçen basket maçı ve Kei'nin doğum günü kısmının özenle işlenmesini isterdim ama 5'inci chapterdan 10'a atlayanlardan daha ne beklenirdi ki -_-) Seiyuular dersek, Kei'yi seslendiren seiyuu Fukuyama Jun ve bence çok güzel bir iş daha çıkarmış. Şarkıları da genel olarak beğendim, açılışı Hikariyi seslendiren Yuko Goto, kapanışı ise Keiyi seslendiren Fukujun söylemiş, çok eğlenceli parçalar olmuşlar.

Ayrıca başta da söylemeden geçmeyelim; tam bir Ryu ve Akira fanıyım ikisine de bayılıyorum. Hikariyi zaten seviyorum çünkü bana Tamakinin kız versiyonunu andırıyor :D Kei ve Tadashi'yi elbet unutmamak gerekli. Favori çiftimiz elbet Kei x Hikari ve Akira x Tadashi ikilileri... Akira x Tadashi hakkında fazla yorum yapmamak gerek zira o bölüm anime'de bile çıkmadı.

En beğendiğim şey aralarında geçen kavgalar oldu. Manga kadar güzel yansıtmışlar. Hikarinin sürekli meydan okuması, Keinin onu sürekli "2 Numara!" diye çağırması, Akira'nın Tadashi'nin kafasına sürekli bir şeyler indirmesi.

Okul serilerinden özellikle Karekano tarzı hikayelerden hoşlanıyorsanız izlemeniz gereken bir seri. Çöp bacaklara aldanmasanız da olur.

2 yorum:

  1. TANITIMIN GERÇEKTEN GÜZEL OLMUŞ. bENDE YENİ BAŞLADIM BU SERİYE . MANGASININ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM ACABA MANGASINI İNDİREBİLECEĞİM BİR YER BİLİYORMUUSN

    YanıtlaSil
  2. mangatraders.com'dan indirebilirsin ama üye olman gerek.

    YanıtlaSil