12 Şubat 2014 Çarşamba

La Corda d'Oro 3, Kamigami no Asobi ve Ao Haru Ride Anime'ye Uyarlanıyor!

La Corda d'Oro'yu izleyenlerin Otome Oyununu oynamışlıkları yoksa karakterleri gördüklerinde dumur yaşayacaklar. Hemen bilmeyen arkadaşlar için durumu izah edeyim. La Corda'nın 3. serisinin oyununu oynamaya yeni başladım ve yaza bırakmaya karar verdim çünkü benim gibi Japoncası harika olmayan biri için oynaması çok uzun sürüyor ve zor.

Seri, Hino ve diğer karakterlerin olduğu bir seri değil. La Corda'nın biri normal adında, diğerleri La Corda d'Oro 2 forte ve La Corda d'Oro 2f encore olmak üzere toplam üç oyunu var. 2f encore'da karakterlerimizin mezuniyeti işlenip seri tamamlanıyor. Animesi çıkacak bu 3. seriyse diğer karakterlerimiz mezun olduktan sonra Seisou Lisesine gelen yeni öğrencilerin olduğu seri.

Bu serinin baş kahramanı olan kızımız Kohinata Kanade, abi ve kardeş olan Kisaragi Kyouya ve Kisaragi Ritsuyla çocukluk arkadaşıdır. Kardeşlerden abi olan Ritsu'nun kendini geliştirmek adına  rakip bulabileceği Seisou Lisesine gitmesiyle hikaye başlar. Bir kaç yıl sonra Kanade bir yarışmada sergilediği performanstan sonra isimsiz bir kişiden aldığı notla (bu seride sihir yok ve baş kahraman kızımızla kardeşlerin çaldığı bir enstrüman var) Kanade zamanında Ritsu'nun ona söylediği bir sözü hatırlayarak peşinden Seisou Lisesine gitmeye karar verir. Ritsu'nun kardeşi de onunla beraber gider. Daha sonra okulun Orkestra Kulübünün yaklaşan bir yarışma için üye seçtiğini öğrenirler ve Kanade orkestrada kendini denemek ister. Ama katılmak isteyenler öncelikle kendi aralarında bir orkestra kurup birbirleriyle yarışmak zorundadır.

Yukarıda gözükmeyen karakterler var onları da ufak çaplı göstermiş olayım. Seri Nisan ayında yayınlanacak ve Seiyuu listesi şu şekilde;

Takagi Reiko  (Kanade Kohinata)
Fukuyama Jun (Kyouya Kisaragi)
Konishi Katsuyuki (Ritsu Kisaragi)
Taniyama Kishou (Chiaki Tougane)
Satoshi Hino (Reiji Myoga)
Yuki Masuda (Sousuke Nanami)
Akemi Satou (Nia Hasekura)
Daisuke Kishio (Arata Mizushima)
Hideo Ishikawa (Housei Toki)
Hiroaki Miura (Takafumi Hido)
Hiroshi Okamoto  (Wataru Kanou)
Kaori Mizuhashi (Haruto Mizushima)
Keiichirou Yamamoto (Iori Kouhei)
Kentarou Itou (Yukihiro Yagisawa)
Miyano Mamoru (Sei Amamiya)
Masakazu Morita (Shiro Hozumi)
Risa Shimizu (Shiori Myouga)
Sayaka Ohara (Ryokou Miyage)
Yoshimasa Hosoya (Mutsumi Serizawa)
Yuya Uchida (Daichi Sakaki)

Her ne kadar Taniyama Kishou ve Mamoru Miyano fanı olsam da benim bu seri'den favori karakterim trombon çalan Arata. Tsukimoriyle arasında dağlar kadar fark var. Her türden adam beğeniyorum galiba :D Hiyaaaaa Arata ( ˘ ³˘) Öhm. Görmezden geliniz.



Bir diğer Otome Oyunundan uyarlanma seri de Kamigami no Asobi! Kamigami no Asobi'nin bütün karakterlerinin routelarını oynadım ve beğendiğim bir seri oldu. En beğendiğim karakter mitolojideki yeri yüzünden emo olmasaydı daha iyi olabilirdi tabii. Broccoli duyuyor musun beni?
ლ(ಠ益ಠ)ლ

Baş karakter kızımız Yui Kusanagi
, tapınakta bir kılıç bulur. Bu kılıç onu başka bir Dünya'ya, Yunan mitolojisindeki Tanrı Zeus'un olduğu yere götürür. Zeus, Yui'yi kurduğu bir okulda okumaya davet eder. Zeus'un amacı bu okula giden diğer Tanrılara aşkın anlamını öğreterek insan ve Tanrılar arasındaki zayıflayan bağları güçlendirmektir. 

Mitolojiye ilgisi olmayanlar bu ne be? diyeceği bir seri olarak düşünülebilir ama ben mitolojiye zerre ilgi duymadığım halde sevdim. Otome oyunlarında mekan ve grafik çizimlerinin iyi olduğu oyunlar beni kendine çektiği için Kamigami no Asobi oturmuş konusuyla da güzeldi. Hades'i mitolojiye göre tam uyarladıklarından çekmediğim çile kalmadı ama!!!(ノಠ益ಠ)ノ

~Seiyuu Listesi~

Daisuke Ono (Hades Aidoneus)
Hiroshi Kamiya (Balder Hringhorni)
Miyu Irino (Apollon Agana Belea)
Toshiyuki Morikawa (Thoth Caduceus)
Toshiyuki Toyonaga (Takeru Totsuka)
Yoshimasa Hosoya (Loki Laevatein)
Yuuki Kaji (Anubis Ma'at)
Yuuto Uemura (Tsukito Totsuka)

Bu seri de bir değişiklik olmazsa Nisan'da yayınlanmaya başlayacak.



Gelelim Ao Haru Ride'a. Sakisaka Io'nun çizimlerini çok beğendiğim kadar Mangalarındaki kızları ele alışını da seviyorum. Strobe Edge iyiydi güzeldi ama Ao Haru Ride'da Kou'ya olan sinirimi anlatmaya başlasam 30 sayfalık tez çıkarabilirim. Bir ara Mangası hakkında yazı yazıp içimi dökmem lazım. Detaylı bir bilgi yok şu anlık Seiyuular belirlenmiş.

Maaya Uchida (Futaba Yoshioka)
Yuuki Kaji (Kou Mabuchi)
Ai Kayano (Yuuri Makita)
Ken (Aya Kominato)
Mikako Komatsu (Shuuko Murao)

Resmi Web Sitesi

Yillar sonra gelen Edit: Anime'nin cikis tarihi Temmuz'a alinmis. Ufak da bir Trailer paylasmislar;
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder