9 Haziran 2012 Cumartesi

[PC/PSP]Joker no Kuni no Alice ~Wonderful Wonder World~ Otome Oyunu

Uzun zamandır oynadığım Otome oyunlarıyla ilgili yazı yazmak istiyordum nihayet üşenmeden bir şeyler paylaşabileceğim. Blogun uzun süren sessizliğini de bozmuş olurum bir taşla iki kuş öhm tembellikle bir alakası yok hiç olur mu öyle şey.

Öncelikle Otome oyunu nedir? dersek; genel hedef kitlesi kızlar olan ve oyunun amaçlarından biri de erkek karakterlerden birini kendine ayarlamak olan bir oyun türü diyebiliriz. Şimdi baktım da tanımım biraz sapıkça olmuş neyse artık :D Otome oyunları visual roman ya da simulasyon oyun tarzında olur genel olarak.

Joker no Kuni no Alice ~Wonderful Wonder World~ anlaşılanacağı gibi Alice Harikalar Diyarındanın Otome oyunu versiyonlarından biri. Alice serisinin şu an tam 5 tane serisi var ve çıkış sıralarına göre bunlar Heart no Kuni no Alice, Clover no Kuni no Alice, Joker no Kuni no Alice, Anniversary no Kuni no Alice (Heart no Kuni no Alice'in grafiklerinin geliştirildiği yeni versiyonu oluyor bu seri) ve Omocha Hako no Kuni no Alice. Alice serileri Quinrose'un oyunlarından ve benim grafiklerini beğendiğim Otome oyunlarının çoğu Quinrose'a ait. Quinrose'un Alice serilerinin son çıkan versiyonu hariç hepsi PC versiyonlu. Son çıkan Omocha Hako no Kuni no Alice serisini sadece PSP için yaptıklarını gördüğümde acayip sinirlendim çünkü serinin en güzel grafiklerine ve detayına sahip seri bu seri oluyor.

Oyun Japonca olduğundan az çok Japonca bilgisi gerektiriyor. Japoncanızın iyi olmasına gerek yok Hiragana ve Katagana biliyorsanız, çat pat bir şeyler anlayabiliyorsanız oynamanız fazla zor olmayacaktır. Oyunu indirdikten sonra yerel sisteminizi Japonya yapmayı unutmayın. Oyunun girişinde kendinize isim seçiyorsunuz bu Alice olarak da kalabilir o oyuncunun seçimi elbette :D Daha sonra kalacağınız yeri belirliyorsunuz yalnız hangi karaktere göz diktiyseniz tavlayabilmek için onun yaşadığı yeri seçmelisiniz. Bunun dışında Heart no Kuni no Alicede bazı karakterleri tavlayabilmeniz için yaşadığı yerdeki karakterleri bir kaç kere ziyaret etmeniz gerekiyor. Mesela Heart no Shiro'da kalırken Kraliçe Vivaldi'yi bir kere bile ziyaret etmezseniz kelleniz uçar. Kubi wo hane :P Karakterleri de tanıtınca anlaşılması daha kolay olacak yazdıklarımın. Bunun dışında ilk defa oynayacaklar yukarıda yazdığım çıkış sırasına göre oynarlarsa anlama açısından daha iyi olur ama Heart no Kuni no Alice'in grafikleri çok kötü onun yerine Anniversary no Kuni no Alice'i göz zevki açısından oynamak daha iyi. Aynı şeyi detay konusunda söyleyemeyeceğim çünkü Heart no Kuni no Alice'de olup Anniversary no Kuni no Alice'de olmayan bir çok sahne var. Clover no Kuni no Alice de sahne konusunda fazla kaliteli değil ama Joker no Kuni no Alice'i oynamadan önce diğer çıkan serileri oynamak dediğim gibi serinin daha kolay anlaşılmasını sağlar. Oyunun Alice Harikalar Diyarın'dadan farkı karakterlerin hepsinin bishounen ve dengesiz olup, önlerine geleni kesip biçiyor oluşu. Küçük bir not düşmem gereken bir yer daha var. Seride 4 tane mekan var Kupa Kalesi(Heart no Shiro) Malikane(Boushiya) Lunapark(Yuenchi) ve Saat Kulesi(Tokei dai) olmak üzere. Saat Kulesi, Clover no Kuni no Alice ve Joker no Kuni no Alice serilerinde yerini Yonca Kulesine(Kuroba dai) bırakıyor. Saat Kulesi ülkenin ortasında yer alırken ve tarafsızken Malikane, Lunapark ve Kupa Kalesi kendi aralarında bir savaş içerisinde, hepsi birbirine düşman. Şimdi orijinal seriyle karşılaştırmalı bir karakter tanıtımı yapabiliriz! :D


アリス=リデル(Arisu Rideru)
Alice bu seride aşırı zekidir :D Yaptığı yorumlarla gülme krizlerine sokar çok fena laf sokar. Oyuncu oynadığı için seslendirmesi yok.

Heart no Shiro / Kupa Kalesi


ペーター=ホワイト(Peta Howaito) / Shiro Usagi / Beyaz Tavşan
Alice'in takip ettiği tavşanın ta kendisidir efendim kendileri. Büyük bir stalker olmasının yanı sıra Alice dışında herkese karşı çok soğuktur. Unutmadan Alice bu seride meraklı bir salak olmadığından Tavşanı takip etmemiştir. Peter tavşan formundayken "Eee böyle olmaz ki ama senin beni takip etmen gerek!" diyerek insan formuna bürünüp Alice'i sırtına attığı gibi deliğin içine düşmüşlerdir :D Gülme krizine girmiştim Heart no Kuni no Alice'i ilk oynadığımda yine karnıma kramplar girdi yazayım derken öf. Stalker olduğu için ben de kendisini gördüğümde Alice gibi tepkiler veririm ama bazen de acırım. Tavşan formunda pek sevimli olur dengesiz Stalker.
Seiyuu: Miyata Kouki


ビバルディ(Bibarudi) / Haato no Jou / Kupa Kraliçesi
Güzeller güzeli Kupa Kraliçesi. Güzelliğinden çok etkilendiniz farkındayım ama durun bir daha düşünün demek istiyorum çünkü kendisinin favori sözü "Tez kellesini vurun" :D En ufak hatalarda bile kelle uçurmak favorisidir hizmetçi çayına yanlışlıkla 1 değil 2 şeker atmış olsa bile. Oyuncak koleksiyonu vardır sevimli şeylere bayılır. Kedileri ayrı bir sever zavallı Boris'i (Cheshire Kedisi) hazır mamalarla beslemeye kalkar :D Farelerden de tiksinir. Seiyuusunun sesini ayrı bir severim.
Seiyuu: Kaida Yuuko


エース(Esu) / Haato no Kishi / Kupa Valesi(Şövalyesi)
Sıra gelmiş benim en uyuz olduğum karaktere. Serinin en dengesiz karakteri olmasıyla beraber her yerde gayet kolay kaybolan bir salaktır :D Kendi yaşadığı yerde bile kolayca kaybolabilir. Julius'a (fan girl çığlıklarıma hakim olamıyorum JULIUUUUS!) saat biriktirme işinde yardım eder. Silahı kılıçtır kesip biçer paket yapar öhm. Sık kaybolduğundan yanında kamp eşyaları taşır kaybolduğunda çadırını açar kamp yapar :D Alice ile ilk karşılaştığında beraber kaybolduklarından birlikle kamp yapmak zorunda kalmışlardır. Alice'in kalp atışlarıyla kafayı bozmuş bir pezevenktir oh be rahatladım.
Seiyuu: Hirakawa Daisuke

Boushiya / Malikane


ブラッド=デュプレ(Buraddo Dupure) / Mad Hatter / Çılgın Şapkacı
Malikanenin başı ve mafya babasıdır :D Silahı taramalı tüfektir. Çay içmeyi ve çay partisi vermeyi çok sever. Alice'in eski sevgilisine benzer. Ne kadar kibar konuşursa konuşsun aslında gayet korkulması gereken biridir emir verirken bile saygılı konuşur :D Elliot'un ninjin(havuç) sevdası yüzünden turuncudan ayrı bir tiksinir. Hatta Alice olarak kendinize Nightmare'i seçtiğiniz zaman Nightmare Alice'in Blood ile yakın olmasını kıskanarak Blood'u aynen şöyle tehdit eder: "Geceleyin göreceğin rüyan için şimdiden heyecanlanabilirsin sana en güzel turuncu rüyayı göstereceğim." :D asajdhjskdgfsa. Kitap koleksiyonu vardır Blood'u ziyarete gittiğinizde genelde ya beraber çay içersiniz ya odasında oturup o işlerini yaparken siz kitap okursunuz. Ya da okuyabileceğinizi sanırsınız? eöö susuyorum.
Seiyuu: Konishi Katsuyuki


エリオット=マーチ(Eriotto Machi) / Sangatsu Usagi / Mart Tavşanı / March Hare
Blood'un sağ koludur. Elliot kendinin tavşan olduğunu sürekli inkar ederek köpek olduğunu(?!) söyler! Tam bir havuç manyağıdır çay partilerinde havuçlu pasta havuçlu bir sürü cisim yer durur ve havuçtan nefret ettiğini sadece havuçlu pasta sevdiğini söyleyerek bir tavşan olduğunu reddeder :D Alice Peterin de tavşan olmasına rağmen Elliot kadar sevimli olmadığını milyon kez vurgulamıştır. Blood'a karşı çok sadıktır ama sadık olmasının spoiler tadında bir sebebi vardır.
Seiyuu: Mogami Tsuguo


トゥイードル=ディー、トゥイードル=ダム(Tuidoru Di, Tuidoru Damu) / Bloody Twins / Kanlı İkizler
Malikanenin kapı bekçileri ikizler. Gördüğünüz üzere hiç de dom dom değiller :D Yalnız bu fotoğrafın olgun halleri olduğunu not edeyim normalde küçükler ama bu hale dönüştüklerinde mavili Di'ye ayrı bir biterim öhm. Alice'e Onee-san diye seslenirler. Daha çocuk oldukları için sürekli işten kaytarırlar ve öldürmeyi çok severler ki Alice ile ilk karşı karşıya geldiklerinde onu da öldürmeye kalkışmışlardır. Cheshire Kedisi Borisle çok iyi anlaşırlar. Seiyuusunu da ayrı severim bu dengesiz bebelerin.
Seiyuu: Fukuyama Jun

Yuenchi / Lunapark


メリー=ゴーランド(Meri Gorando) / The Duchess / Düşes (Parodi Versiyon :D)
Lunapark'ın başıdır ve müziğe karşı ilgisi vardır. Elindeki keman da bunun göstergesidir ama çalmaya başladığı zaman anında yanından tüymek istenilir acayip berbat çalar :D Kemanı aynı zamanda silahına dönüşmektedir. Bloodla ezeli düşmandır ve kendisinden hiç hoşlanmaz bunun nedeni de herkesten sakladığı Mary adını bütün millete yaymasıdır :D Merry Go Round (Atlı Karınca) dalga geçilmeyecek bir isim değildir şimdi hakkını yemeyelim. Blood'u görmediği zamanlarda gayet neşeli ve sevimli bir oji-sandır. Blood'u gördüğünde tahmin edilemeyecek kadar korkunç bir insan olmaktadır.
Seiyuu: Horiuchi Kenyuu


ボリス=エレイ(Borisu Erei) / Chesha Neko / Cheshire Kedisi
(Yerim yerim yerim yerim!!!11)
Biricik Nyankomuz sevgili Cheshire Kedimiz! Boris seride sevdiğim ikinci karakter olmaktadır en sevdiğim iki karakteri aşağıda görecek ve fangirl sapıklıklarıma şahit olacaksınız. Boris nazo nazo(bilmece) sever bir kedidir, Alice'e de sürekli bilmece sormaktadır. Punk tarzında giyinir dövmeleri vardır :D Dee ve Dumla iyi anlaşır kanlı düşman olsalar da onların yanına gidip oynar, çay partilerine katılır. Zavallı Pierce'ın peşinden koşar durur işkence etmekten zevk alır çünkü... o bir faredir :D Tam bir silah hastasıdır çeşit çeşit silah koleksiyonu vardır, silahlarını da zorla Alice'e tutturup ateş ettirmeye çalışır :D
Seiyuu: Sugiyama Noriaki


ピアス=ヴィリエ(Piasu Virie) / Nezumi / Fındık Faresi
Nyanko kirai nyanko kowaiiii :D Acıların çocuğu Pierce, aslında Malikane için Mafya olarak çalışmaktadır ama Kahveyi çok ama çoook sevmesi nedeniyle Blood tarafından kapı dışı edildiğinden Lunaparkta yaşamaktadır. Blood çay'ı sevdiğinden yanında kahve içmesine dayanamaz çünkü kahvenin kokusu yüzünden çayın kokusunun hissedilemediğini düşünür :D Boris'in küçük oyuncağı ve yemidir sürekli kovalanır durur işkencelere maruz kalır. Alice, Pierce'ı ilk gördüğünde Kuma(Ayı) zannetmiştir :D (Aynı şeyi ben de düşündüm hep o kulakları yüzünden!) Alice, Peter ve Elliot'a sürekli Chu(?!) yapmak ister çünkü o bir faredir. (Buradaki gönderme farelerin chu sesi çıkarmasından dolayı :D) Tavşanları öpmek istemesinin sebebi sevimli oluşlarıdır ki ona göre Alice de çok sevimlidir. Deliksiz bir uyku uyuyabildiği için Nightmare'ı çok sever ve hastalandığında sık sık endişelenir aşadshkjfhdsjfs
Seiyuu: Soichiro Hoshi

Tokei dai / Saat Kulesi ~ Kuroba dai / Yonca Kulesi


ユリウス=モンレー(Yuriusu Monre) / Tokeiya / Saat Tamircisi
JURIUUUUUUUUS! demek istiyorum önce müsaadenizle. Nightmare ile birlikte en sevdiğim karakter olmaktadır kendileri. Saat Kulesinin başıdır ve zamanını Saatleri tamir ederek geçirir. Asosyal olduğundan Saat Kulesinden işi gereği dışında adım attığı görülmemiştir. Bütün karakterler içinde en normal olan karakterlerden biridir zaten uğraştığı iş saat tamiri ona göre yeterince korkutucudur. Saat ülkedeki insanların kalbidir ve Julius ölen kişilerin saatini tamir ederek başka bedende can bulmasını sağlar. Gayet kaba konuşur ama aslında iyi kalpli biridir özellikle Alice'e karşı sevecen davranır. Elindeki İngiliz anahtarı Silaha dönüşür. Blood'dan, kalabalıktan ve Hızlı trenlerden hiç hoşlanmaz. Alice bu konuda hiç az değildir efendim şöyle oluyor:


E be Alice sırf kendin seviyosun diye yapılır mı bu? Öhm tamam ben de sadistim ama Julius'a nasıl kıyabiliyosun lan!!!
Seiyuusunu da ayrı severim Arakawadan Sister'ı seslendirmiş abimiz! :D
Seiyuu: Takehito Koyasu


ナイトメア=ゴットシャルク(Naitomea Gottosharuku) / Muma / Karabasan / Tırtıl
Gel rüyalarıma gir Nightmare demek istiyorum her gece seni göreceksem öhm, Nightmare serinin en korkunç karakteri olmaktadır çünkü rüyalara giren bir Karabasandır. Silahı yoktur olmasına da gerek yoktur, insanların içinden geçirdiklerini okuyabilir ve beyinlerini istediği gibi hareket ettirebilir. Bu yüzden de kendine sürekli "Karabasanım, Şeytandan bile daha korkunç..." der. Yonca Kulesi'nin başıdır. Karabasan olması bir yana hastalıklı bir Karabasandır sürekli kan tükürdüğü, öksürdüğü görülür. Üstüne üstlük hastaneden ve ilaçtan nefret eder! :D İşten kaytardığında sağ kolu Gray'den bir ton laf yer. Sürekli ben takdire değer hayran olunası bir insanım der durur aşaşdksjdfkhds. Peter'in Alice'i bu dünyaya getirmesine izin veren kişidir. Gaza geldi mi Gray dışında kimse durduramaz ama önüne gelen herkes gaz verebilir :D Seiyuusuna direk hastayım demek istiyorum ve eriyip bitiyorum.
Seiyuu: Tomokazu Sugita


グレイ=リングマーク(Gurei Ringumaku) / Tokage / Kertenkele
Nightmare'ın sağ kolu aynı zamanda annesi gibidir :D Hastane ve ilaçlardan nefret eden zavallı Nightmare'a sürekli Hastaneye gitmesini ve ilaçlarını almasını söyler durur. İşi asmaya çalıştığında bir ton laf eder baktı olmadı gaz verir o da olmadı soğuk günlerde bir bardak Kakaoyla kandırır :D Dövüş konusunda Ace ile yarışabilecek tek kişidir. Şirin şeylere büyük bir zaafı vardır gördüğü her şirin hayvanı Kule'ye getirip durur :D Nightmare'yi soğuk kış gününde ısıtan kediler ya da Julius'un odasında uçuşan uçan sincaplar gibi......... (Manyak lan bu Clover no Kuni no Alicede de ormanda yüzen yavru balinayı alıp getirmişti öhm. Evet balina ormanda yüzüyor doğru okudunuz.)
Seiyuu: Kazuya Nakai

Sakasu / Sirk

ジョーカー(Joka)
Sadece Joker no Kuni no Alice serisinde olan karakter. Oyun boyunca April Season dolayısıyla oluşan mevsimleri değiştirmek için kart oyunu oynuyorsunuz. İki tane Joker var biri nazik konuşan diğeri ana bacı söven Joker (kullandığı küfürleri de bipliyorlar ahahahaha) serinin kötü adamı kısacası.
Seiyuu: Akira Ishida

Son olarak Julius ve Nightmare'ı tavladığımız sahnelerle bu uzun yazıya son veriyoruz. Oh dünya varmış.

Alice mevsimi Sonbahar yapar ve...

Ağaçtan düşen yapraklarla oynarken Julius gülümser ve Nana patlamış tekerlek gibi solaaaar....

Blood gelir bütün romantik anın içine... çay döker?


Sonra Dee ve Dum gelir. Çok güzel bir soru yöneltirler. "Ne yani?! Saat Tamircisiyle randevuya mı çıktın Onee-san!"


Sonraki kare aşağıdaki gibidir :D "Onee-san Momiji mitai!"


Julius işini yaparken ben saç tararım oh mis...


Gray'in getirdiği uçan sincapcıklar... Julius'a evlatlık olarak gitmeye karar vermişler.


Boris ve Pierce Alice'in bikinisine yorum yapınca Jurius İngiliz anahtarıyla tehdit eder aşadlsfdhs


Jurius'un yakışıklılığına karşı koyamayan hayvan sürüleri..........


Julius'un tarafını tutan Alice'e Nightmare'dan ağlamaklı isyan "Onun tarafını mı tutuyorsun?!!!"


Soğuk kış gününde iş falan yapmak istemeyen Nightmare kendini küçük üşüyen kedi yavrularıyla beraber yatağa atmıştır. (Amacı kedilerin de etkisiyle ısınmaktır :D) Alice kaytarırken yakalar ve acımadan......


Sıcak kakao ve sıcak kedilerin etkisiyle gevşemek...... Gray'a dikkat ediniz.


Yumeeeee orenji iro no yumeeeeee


Açılışını da koymayı unutmayalım.


3 yorum:

  1. Heart no kuni no alice'yi çok severim.Otome game'ini indirmiştim fakat japonca olmasından dolayı oynayamamıştım :D
    Mangası gayet hoştu .movie'si de güzeldi :D

    YanıtlaSil
  2. Oyun. Japonca mı? İngilizce yok mu?

    YanıtlaSil
  3. Mangasini cok seviyorum ben de hatta biraz uzun tutulmasini da isterdim. En azindan oyunu gibi ayri ayri serilere ayirsalardi keske daha eglenceli olurdu benim icin. Filmini ben sevmedim cok yavan kaldigini dusunuyorum :D

    Oyun Japonca maalesef, evet. Su an Ingilizceye cevirmis biri yok bildigim kadariyla. Bu arada karismak gibi olmasin yanlis da anlama ama bu oyun ciddi manada kizlara yonelik. Isminden anladigima gore erkeksin. Hic elini surme derim oyle bir niyetin varsa :D

    YanıtlaSil